Acné behandeling

Wat is Acne? Acne is een huidaandoening waar vrijwel iedereen in de puberteit last van krijgt. Maar ook volwassenen kunnen er last van hebben. Acne is een chronisch ontstekingsproces van het haarzakje talgkliersysteem dat wordt beïnvloed door o.a. hormonale factoren. Meestal vind je acne in het gelaat, de hals en nek. Bij meer uitgebreide vormen zijn ook borst, rug en schouders aangedaan.

Wat is de oorzaak van acne?

Onder invloed van hormonen ondergaat de huid allerlei veranderingen, waardoor de talgklieren groter worden en meer huidsmeer produceren. Bovendien wordt de talg wat dikker van samenstelling waardoor deze moeilijker kan worden afgevoerd. Dit alles kan leiden tot het verstopt raken van talgklieren. Daarnaast zetten bepaalde bacteriën die zich in de talgklier bevinden de talg om in vrije vetzuren, die door de wand van de verstopte talgklier heendringen en een ontsteking kunnen veroorzaken.

Hoe werkt de IPL behandeling?

Met de MedCos® IPL methode kan acne zeer effectief en veilig behandeld worden. Het hoogenergetisch licht wordt door de huid opgenomen en omgezet in warmte. Door de warmte wordt de zogeheten P. Acnes bacterie bestreden. Deze bacterie is met name verantwoordelijk voor het ontstaan van acne. De huid zal tot rust komen en de acne en rode gloed zal zienderogen verminderen.

Acné

Gelaat

75,00

Wangen (incl. jukbeenlijn)

55,00

Nek / hals

55,00

Schouders / rug

79,00